En hopplös Demsi

Ännu en film från igår kväll. Vid det här laget borde jag ha lärt mig att inte kasta saker till Demsi, för man får aldrig tillbaks dem, men nej.


Tafatt

Här kommer en video från igårkväll när Kajsa sprang runt med en boll och Demsi jagade henne. Tycker det är så kul att titta på dem när de leker med varann!


Fyra raser till

Samojedhund
Grupp 5 - Spetsar och raser av urhundstyp



Schäfer, långhårig
Grupp 1 - Vall-, boskaps- och herdehundar

Vit herdehund
Grupp 1 - Vall-, boskaps- och herdehundar

Stabyhoun
Grupp 7 - Stående fågelhundar


Camping

I sommar skulle jag väldigt väldigt gärna vilja åka till Eriksöre camping och campa med hundarna. Det är Sveriges hundvänligaste camping, jag har velat åka dit i flera år nu! Men jag har inte velat åka med pappa, men nu är jag väl tillräckligt gammal för att åka själv med hundarna. Det skulle vara mega mysigt! Men det skulle kosta nästan 1000 kr för två dygn och jag vet inte om jag vill lägga så mycket på det.. Men, jag får prata med mina kära "hundvänner" och se om de kanske vill haka på.


Fullspäckad vecka

Godmorgon!

På väg till jobbet idag insåg jag hur mycket jag har att göra denna veckan, och jag vet inte riktigt hur jag ska hinna med allt.. Jag har agilityträning måndag och onsdag och Demsis kurs på tisdag. Det är i stort sett bara hem och käka något innan jag måste åka och kommer hem runt åtta på kvällen. Och så ska jag hinna med allt skolarbete också, HUR!?



Demsi-Flemsi


Usch vad Demsi dreglar mycket hela tiden!

Svart-vitt

"Var medveten om det vita,
men håll dig till det svarta.
Var ett mönster för världen,
Tao kommer att vara stark hos dig
och det kommer inte att finnas någonting
som du inte kan göra."


Ytterligare fyra

Weimaraner
Grupp 7 - Stående fågelhundar



Dalmatiner
Grupp 6 - Drivande hundar samt sök- och spårhundar



Grand Danois

Grupp 2 - Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar



Belgisk vallhund, Terveuren

Grupp 1 - Vall-, boskaps- och herdehundar


Magnethundarna

Dessa magnethundar har jag lekt med så länge jag kan minnas hemma hos farmor. Min pappa och hans bröder har också lekt med dem. Man tröttnar aldrig! De har en magnet i nosen och en i baken, man kan få dem att hoppa och snurra runt.


Skotsk terrier skulle jag gissa på?



Sämst kamera i min mobil..

Följande fyra

American Akita
(Great japanese dog)
Grupp 5 - Spetsar och raser av urhundstyp



Nova scotia duck tolling retriever
Grupp 8 - Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar



Hovawart
Grupp 2 - Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar


Hovawart i alla färger de kan ha.

Curly coated retriever
Grupp 8 - Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar



Golden-lek

Här kommer en snutt från när Kajsa och Demsi lekte i helgen, har glömt ladda upp den innan. De leker på typiskt "goldenvis", det är ganska kul att se för de ändrar lekstil när de leker med Chilla. Demsi och Kajsa ligger gärna ner, ibland båda två och biter varandra, med Chilla är det mer spring och fart.


Italiensk mastiff

Det finns en Italiensk mastiff som går samma kurs som Demsi. Innan jag började kursen visste jag inte att den rasen fanns, det är en ganska ovanlig ras och det finns inte så många i Sverige. Men vad jag har hört så är det en av de minsta, eller kanske till och med världens minsta mastiff? Inte för att den är särskilt liten.. Men det verkar vara en jättetrevlig hund!


Grundkurs

Ikväll har jag varit på grundkurs med Demsi. Det gick bra tills han fick se Kajsa köra agility på övre plan i slutet och slet sönder min knoge, blodigt värre. Medan vi fikade provade jag att ha Demsi i en av hundgårdarna bakom stugan. Han skällde en del men inte precis hela tiden. Tyvärr har jag ingen bild från idag, man har inte riktigt tid att klicka med kameran medan man går kurs..


Skolan i onödan

Åkte till skolan helt i onödan idag, har ingen lärare så hade lika gärna kunnat plugga hemma. Hade varit skönt med lite sovmorgon och en lång promenad i skogen med hundarna, menmen så kan det gå. Nu ska jag bara vänta på att klockan ska bli tio sen ska jag trava bort till frisören och hoppas på att mamma kan hämta mig när jag är klar där!

 


Saknar dig Niffe-ponken


Önskeraserna fortsätter

Lapsk vallhund
Grupp 5 - Spetsar och raser av urhundstyp



Flatcoated retriever
Grupp 8 - Stötande hundar, apporterande hundar och vattenhundar



Irländsk setter
Grupp 7 - Stående fågelhundar



Breton
Grupp 7 - Stående fågelhundar


Rasen har svans, men i USA kuperar man den..


Rulla runt

Jag håller på att lära Demsi rulla runt, vi har kommit ganska långt på väg nu..



Snart kan han det utan min hjälpande hand hoppas jag. Vi avslutar med lite dans som han älskar att göra!

Freestyle

Kajsa och jag gick på en freestylekurs för ett bra tag sen, och där satte vi ihop ett program som vi hade uppvisning med. Jag har nu gjort om programmet lite grann och lagt in några nya trick som hon har lärt sig senare.



Moment som ingår är:
Fot, slalom mellan benen, hopp över ben, snurr, spinn, slalom mellan benen när föraren backar, front, mellan, vinka, framför, ligg och rulla runt.

Demsi ligger snällt och tittar på, något som jag har fått träna hårt med bägge hundarna!

Lydnadsboken

När jag fyllde år för en vecka sedan så fick jag Lydnadsboken av min bästa kompis. Hon känner författaren Memea Mohlin så hon hade fixat den signerad och allt. Jag är jättestolt över den, haha!


Wow, eller hur?



Jag har inte hunnit läsa så mycket i den än, men redan lärt mig en massa som jag har användning för!


Oah!

Upptäckte idag att en av mina favoritartister, Alexander Rybak har släppt en ny låt. Man blir alltid så himla glad av hans musik!


Hundattack i Landskrona

Läste precis om en Amstaff som hade slitit sig från sin ägare utanför en affär i Landskorna idag och attackerat en medelålders man. Hunden bet honom flera gånger i både ben och arm och mannen fick föras till sjukhus.

Som tur är så beslöt ägaren omedelbart att avliva hunden. Jag har inget emot kamphundsraser, men man måste verkligen se till att ha pli på sin hund och träna mycket, så att inte sånna här hemska olyckor ska hända som gör att människor blir rädda för hundar..



Jag tycker verkligen synd om ägaren som var tvungen att avliva sin hund, för även om hunden attackerade någon annan så var den säkert en underbar vän till ägaren!

Boktips

När jag fördrev tiden på bibblan i väntan på bussen förra veckan hittade jag en jättebra liten bok om hundar. Det står massa intressant fakta i den som jag inte hade en aning om!

Smakprov:
Runt, runt, runt - sedan kan man lägga sig ner
"Hundar brukar snurra runt, runt i en liten cirkel innan de lägger sig ner. Varför? Detta beteende går tillbaka till deras förfäder vildhundarna och vargarna, som var väldigt medvetna om hur obehagligt det kunde vara att råka lägga sig ovanpå någon aggressiv giftorm eller skorpion. Många av oss människor gör något liknande, rent automatiskt utan att titta, när vi borstar av stolsitsen med handen innan vi sätter oss ner."

Boken heter Allt du inte visste om din hund och är skriven av veterinären David Taylor.


Sak-tokig

Ett litet klipp på när jag leker med Demsi, han är sak-tokig o vägrar ge bollen till mig. Men tillslut lyckas jag i alla fall!



Promenad + lydnad

Demsi och jag har precis varit ute på en liten promenad och sen tog vi ett litet lydnadspass. Jag funderar på att satsa lite mer på lydnaden med Demsi än vad jag gjorde med Kajsa. Just nu jobbar jag mest med att få honom att tycka att det är kul med lydnad!


Han är så gullig lille Dems.

Spårning

Idag har jag varit på spårning med Demsi, på kurs alltså. Det gick ganska bra, det var ett längre spår än vi har gjort förut och det var en sväng också + att det inte var jag som la det. Men han tog det tillslut och hittade sin älskade leksak.


Fortsättning

Här kommer fortsättningen på min raslista!

Rhodesian ridgeback
Grupp 6 - Drivande hundar samt sök- och spårhundar



Alaskan malamute

Grupp 5 - Spetsar och raser av urhundstyp



Australian shepherd
Grupp 1 - Vall-, boskaps- och herdehundar



Siberian husky
Grupp 5 - Spetsar och raser av urhundstyp


Skugga

Medan jag solade låg hundarna så fint i skuggan så jag gick in och hämtade kameran och knäppte lite snygga bilder på dem. Eller åtminstone på Demsi, Kajsa som brukar bli så bra på kort såg bara besvärad ut, hon tycker väl att det är för vamt..


Den här bilden ska vi skicka till Demsis förra ägare, tror jag.


Kajsa är inte riktigt med på noterna idag.


Tyckte Demsi stod så fint där, synd att Kajsa sitter bredvid som en hösäck! haha.


Min lilla knähund.

Sommarväder

Har legat ute i solen och solat idag, så sjukt skönt att det äntligen har blivit sommar!


Hundraser jag vill ha

Jag har gjort en lista på alla olika hundraser jag vill ha i framtiden, den blev ganska lång. Jag tänkte att jag kunde lägga upp den lite i taget, så att det inte blir så långtråkigt! Så här kommer i alla fall första delen.

Border Collie
Grupp 1 Vall-, boskaps- och herdehundar



Rottweiler
Grupp 2 - Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar



Leonberger

Grupp 2 - Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar



Berner sennenhund
Grupp 2 - Schnauzer och pinscher, molosser och bergshundar samt sennenhundar



Det var de fyra första, imorgon kommer troligtvis några till upp.

Demsi visar upp vad han kan!

Här kommer ett litet videoklipp där Demsi visar upp sina nyaste trick, skall och dansa. Vi håller även på att träna rulla runt men det sitter inte än..

Han är lite väl uppspelt, men det är bara bra att han tycker träning är kul!


Den som väntar på något gott..

..väntar aldrig för länge, eller? Demsi verkar inte tycka så i alla fall. Han försöker tjuva en gång, men då plockar jag genast ut godisen ur hans mun, det lönar sig inte att tjuva med mig i närheten ska han veta!


Blodgivning

I eftermiddags har pappa och jag varit på blodgivning med hundarna på Läckeby djursjukhus. Det var första gången för Demsi men han skötte sig jättebra, det var mest övning för hans del. Kajsa har däremot varit med förr och var jätteduktig!

Som tack för att man är blodgivare får man en 7,5 kg säck foder varje gång, fästinghalsband och gratis vaccinationer, och man får ett gott samvete för att man räddar andra hundars liv!


Det har varit en riktigt varm dag för hundarna idag!

Hej igen!

Det var ett tag sen nu, jag har helt enkelt inte haft tid att blogga. Men nu är jag så sugen så jag tänkte att jag skulle försöka starta upp den igen, så får vi se om tiden räcker till..

RSS 2.0