Veterinären

Nu är jag hemma hos pappa och alla hundarna också. Även Chilla, hon brukar inte vara här men mamma jobbar och hon kan inte vara ensam hemma så länge. Medan hon ändå är här passar jag på att träna henne på att vara i hundgården eftersom hon snart ska få en egen.


Chilla i hundgården, Kajsa får vara sällskap och visa hur man ska bete sig. Demsi fick vara utanför, vill ju inte att Chilla ska ta efter honom och skälla i hundgården!

Nu ska vi åka till Läckeby Djursjukhus med Kajsa för hon är halt på vänster bak. Hoppas bara att det inte är något allvarligt..

Vakthunden

För en stund sen blåste dörren igen, efter cirka 10 minuter står Demsi fortfarande och vaktar och skäller. Chilla ligger under bordet och vaktar lite hon med, haha fegis! Då behöver man ju inte vara rädd för inbrott när Demsi är hemma längre!


Vill inte äta

Chilla har börjat äta jättedåligt nu, vet inte om det beror på värmen. Hon bara tittar på maten och sen lägger hon sig bredvid matskålen och ser olycklig ut..


Skadad?



Tittade ner på min hand och fick se det här. Trodde att jag hade skadat mig som fan utan att känna det. Men det var visst bara rödfärg från huset, haha! Det var inte meningen att Demsi skulle vara med på bilden, han bara stod där.

Avklädning

Har precis "klätt av" Demsi och Chilla lite grann. Det vill säga, tunnat ut pälsen med en sånhär:



Den är sjukligt bra. Tunnar ut underullen så att det blir svalare och luftigare för hundarna. Vi köpte den efter att Kajsa hade fått hotspots (fukteksem) för andra gången, och det var nog väldigt tur för Demsi hade väl inte överlevt sommaren med sin standard päls!


Jag tog liiiiiite mer på Demsi, haha! Men det var första gången på Chilla och hon har ju inte så mycket päls.

Hundar som surfar

Jag läste i Härliga Hund om någon tävling för surfande hundar, alla pengar gick till välgörenhet. Så jag kollade lite på hundar som surfar. Jag vet inte, det ser inte ut som att de är jätteförtjusta över att stå på den där hala brädan?



Hundpool

Kollar lite på youtube, hittade det här klippet. Det är tydligen ett poolområde för hundar. Så härligt det ser ut, jag vill åka dit med mina hundar!


Närgången

När det finns jättemycket plats att ligga på, varför ska han då ligga på mina ben? Snacka om att vara beroende av att vara nära matte.


Förlåt för världens sämsta mobil-bild, tihi.

Roligt test

Just nu sitter jag vid köksbordet och gör ett roligt test i Härliga Hund tidningen. Kul att se hur mycket man kan om hundar på film, ganska bra koll har jag ändå! Självklart klarade jag frågan om min favorit film-serie Pirates of the Caribbean.



Demsi ligger här på köksgolvet och pustar ut en stund, vi har varit ute och lekt och tränat. Senare ikväll ska vi träna lite agility. Egentligen är den riktiga träningen vid halv sju, men det är för varmt för Demsi så vi tränar ensamma lite senare istället. Sen kanske jag ska gå hem, 5 km är inte så långt?

Het sommar för hundarna

Sådana här varma sommardagar som idag är det viktigt att tänka på hunden. Den far lätt illa i värmen.

* Även om hunden gärna ligger bredvid dig på en filt i solen bör du inte låta den ligga där någon lång stund, säg istället åt den att lägga sig i skuggan. Det mår den bättre av.

* Låt hunden bada, men inte för ofta, pälsen måste få torka emellanåt för att hunden inte ska få fukteksem. Finns det inte möjlighet att bada hunden kan man spola med vattenslangen. Det kan vara lite otäckt i början men hunden lär sig snart att älska det!

* Hunden måste alltid ha tillgång till skugga och fräscht dricksvatten.

* Lämna aldrig hunden i bilen sådana här varma dagar, även i skuggan blir bilen snabbt kokhet. Vi vill inte ha några hundar som dör av värmeslag i bilar i sommar tack!

* Frys in en burk med vatten och någon godsak i och ge till hunden att slicka på varma dagar, det svalkar skönt samtidigt som det är smaskigt.


Kajsa ligger och myser i skuggan.

Chillas första dopp

Igår var vi på stranden och solade och badade. Vi hade med oss Chilla också, hon tog sitt första dopp. Förutom det i ån här bakom.


Söta Chilla och min madre.


I början var Chilla rädd för vattnet och vågade inte gå i, hon hoppade och gnällde, haha!



När hon väl var i ville hon knappt gå upp igen, oj vad kul det var med vatten!


Sen var det skönt att  ligga i solen och mysa med min bästa kompis lillebror.


Det har varit lite dött..

Som sagt så har det varit lite dött här några dar, jag har haft lite midsommar ledigt. Har inte varit hemma så mycket och så. Plus att pappa har haft de vita springarna och jag är hos mamma nu. Men Chilla är här, och i eftermiddag kommer pappa med Demsi också, saknar min lillebror ju. ♥


Chilla ligger i skuggan och sover så sött.

Hund leker med bebis

Haha så gulligt, världens sötaste skratt har bebisen med!


Favoriterna

Visste ni att mina hundar faktiskt betyder mer för mig än vad min familj och mina vänner gör? Hoppas de inte blir sura om de läser det här nu bara.. haha!

Här kommer i alla fall massa bilder på mig tillsammans med hundarna, eller ja tillsammans med Kajsa.


Kajsa och jag i vintras, vi tittar på filmen "Buddies" som passande nog handlar om ett gäng golden-valpar.


I slutet på förra sommaren, tror det var sista dagen i våran sommarstuga som är såld nu.


Träning på hundungdom för vääldigt längesen.


Tror att bilden är tagen för två somrar sedan, Kajsa och jag ligger och myser i hennes säng på kvällen.


Ingen aning när denna bilden är tagen, kanske tre år sen. Jag ligger i alla fall inne i Kajsas garderob som hon sov i innan vi flyttade.


Kajsa och jag på en höbale under en promenad med min bästa kompis för kanske tre år sedan.


Jag med Kajsa och Sniff för 3-4 år sedan, på promenad med min barndomsvän Jessica.


Mysig morgonstund med Kajsa och bebis-Chilla.


Aw, saknar när hon var så liten och låg och sov på armen.

Nu orkar jag inte mer, det blev rätt många ändå. Härliga stunder med mina bästa vänner ♥

Shopping

Jag har inte hunnit blogga idag för jag har varit i stan och shoppat och sen har jag varit iväg och tränat agility.
Idag är jag sjukt besviken på mig själv, åkte iväg för att köpa något att ha på mig på midsommar. När jag kom hem var dock alla pengar upphandlade och jag har fortfarande inget att ha på mig på midsommar. Jag önskar att jag var en hund så att jag slapp lägga pengar på kläder!

Agilityträningen idag då. Det gick SÄMST, med tjocka versaler. Kajsa var alldeles för varm och när hon är det så lyssnar hon inte på mig utan gör bara som hon vill. En av anledningarna till varför jag inte tävlar så mycket med henne, tävlingssäsongen är på sommaren och då är hon helt off i värmen. Men vi körde lite grann i alla fall och sen var det trevligt att bara umgås lite med kompisarna.


Fick åtminstone med mig ett par sådana här sandaler som jag har velat ha länge, äntligen ett par som jag kan ha trots min fotskada!

Stolthet

Jag är så sjukt stolt över Demsi! När han kom till oss i januari var han en hund som trodde att "allt var hans och ingen kunde ta det ifrån honom". Ben och leksaker, det var samma sak med allting. Han morrade och vägrade att släppa, men högg aldrig. Jag visade helt enkelt att det var jag som bestämde och backade inte åt hans morrande utan tog ett stadigt tag i nackskinnet, i fall att han skulle få för sig att hugga, och sen plockade jag ut vad det nu var han hade ur munnen. I utbyte fick han en godisbit och beröm, och sen fick han tillbaks sin grej.

Nu är det inga problem att ta något inne för honom längre. Det stora problemet var utomhus. Då springer han iväg med leksaken/benet och det är i princip omöjligt att få tag i det (om man inte är en vampyr då). Vi fick trötta ut honom med hjälp av Kajsa, när Kajsa fick tag i leksaken höll hon emot tills man hann fram och kunde ta över. Men sen blev Demsi arg på Kajsa och det blev en liten attack, som varade i cirka en sekund och ingen blev skadad, båda såg väääldigt överraskade ut efteråt. Så sen gick det ju inte att köra på den taktiken längre.

Jag gick över till att locka med godis, springa runt, rulla i gräset, gömma mitt ansikte och krypa ihop som en boll. På något sätt måste det här ha hjälpt. Nu kommer Demsi fram till mig, utan att jag kallar på honom. Han ställer sig bredvid mig när jag sitter på marken och vill bli klappad, kan även sätta sig i knäet samtidigt som han håller grejen i munnen. Men han passar sig noga för att vända huvudet mot mig. Ibland tar jag saken men han får såklart tillbaks den igen. Och han älskar när jag jagar honom, och han älskar att springa efter mig.

Det känns så otroligt skönt att han gör framsteg, en dag kanske han kan apportera på kommando!


Stolthet är en fantastisk känsla

Att cykla med hund

Det är ganska mycket man bör tänka på innan man börjar att cykla med sin hund. För det första ska hunden vara färdigväxt innan man börjar cykla.

Bara koppel eller springer?
Först så ska man bestämma sig för om man bara vill använda vanligt koppel eller en så kallad springer. Även om man väljer att använda sig av en springer så bör man komplettera med ett koppel för att kunna styra hunden och därmed ha bättre kontroll. Fördelen med en springer kan vara för barn eller äldre som inte är så starka att de skulle orka hålla hunden om den försöker dra iväg. Den kan också vara bra för personer med dålig balans som har svårt för att cykla med en hand. Personligen tycker jag inte om tanken på en springer, har dock aldrig provat. Det känns som att hela bakhjulet skulle kunna dras i sidled om man har en stor och stark hund.


Springer, finns i många olika modeller.


Vad ska man ha för koppel och hur ska man hålla det?
Det är viktigt att man har ett koppel med bra grepp, till exempel ett läderkoppel som inte kan glida ur handen. Sen är frågan hur man ska hålla kopplet. Ska man hålla det så att det är lätt att släppa och ingen risk att fastna och cykla omkull om hunden skulle göra ett ryck, eller ska man ha ett säkert grepp så att det inte är någon risk att "tappa" hunden? Det beror mycket på vad det är för person som cyklar med hunden, vad det är för hund och hur van man är vid att cykla, både människa och hund.

Om man som förare är ovan och hunden är ovan kanske det är bättre att ha ett grepp som är lätt att släppa, speciellt om det är ett barn som lätt kan cykla omkull.



Om man har ett sådant här "dubbelkoppel" kan det vara bra att ha det såhär. Det ger ett bra grepp som både är lätt att hålla fast och lätt att släppa snabbt samtidigt som du automatiskt får en lagom längd på kopplet.



Ett annat alternativ som gör att det är lätt att släppa kopplet är att hålla det såhär, dock ger det inte lika bra grepp som det förra alternativet.



Jag tycker att det är bäst att hålla kopplet såhär. Med handen i öglan och sedan snurra kopplet runt handen. Det ger ett väldigt säkert grepp samtidigt som det är lätt att släppa ut till full längd om hunden drar iväg mot kanten till exempel. Dock har det gjort att jag har fått hoppa av cykeln i enstaka extrema tillfällen, men hellre det än att släppa hunden tycker jag. Och jag vet med mig att jag klarar av det och inte kommer cykla omkull eftersom jag har bra "cykelbalans" och har cyklat med hund sen jag var liten.

Man får helt enkelt testa sig fram tills man hittar det man personligen gillar bäst!

Hur börjar man?
När man börjar cykla med en hund, unghund som gammal, är det viktigt att börja långsamt med ett steg i taget. Jag brukar börja med att leda hunden vid cykeln för att se hur den reagerar, är hunden rädd för cykeln och så vidare? Givetvis har man redan från början hunden på höger sida om cykeln. Det spelar ingen roll hur man är hänsen. När jag var liten och började cykla med hund hade jag den på vänster sida för att "jag är ju högerhänt och cyklar bättre med en hand såhär" men det gick inte för sig, pappa tvingade mig att cykla med hunden på höger sida. Och nu går det jättebra och jag är bättre på att styra med vänstern. Hunden ska alltså alltid vara närmast kanten med cykeln och föraren mellan sig och bilarna.

När man ser att hunden inte är rädd för cykeln kan man börja cykla långsamt. I början får man inte cykla några längre sträckor. Hunden som är otränad och inte van att hålla ett snabbare tempo under en längre tid får inte överanstränga sig. När hunden har vant sig kan man öka tempot och sträckorna.

Hur snabbt ska man cykla?
Hunden får bättre konditionsträning om den travar än om den gallopperar. Vi människor springer ju inte vårt snabbaste när vi är ute och springer en runda, vi joggar. Hastigheten ska alltså vara lagom för hunden att trava i, vilket varierar i och med storleken på hunden. Jag brukar låta mina hundar få välja tempo själva, de känner oftast vad de klarar av och man kan ju inte tvinga dem att springa snabbare. Ibland ökar de och vill galloppera en bit, och det är okej men inte för långt, då orkar de ju inte fortsätta sen.

Var ska man cykla med hunden?
Att cykla på asfalt sliter mer på hundens leder än att cykla på ett mjukt underlag. Det bästa vore ju såklart att cykla på gräs, men det blir betydligt jobbigare för den som sitter på cykeln! Kanske finns det en jämn skogsväg eller ett motionsspår där du bor? Det vore perfekt. Om man inte har någon annan väg att cykla på än asfaltsväg så kan det vara bra att låta hunden springa i kanten, där det oftast är grus, för att spara på hundens leder.

Ska hunden få nosa under cykelturen?
Huruvida hunden ska få stanna och nosa eller ej medan man cyklar är självklart något som man väljer själv. Personligen så rekommenderar jag det inte. Jag vill inte ha hundar som tvärnitar för att nosa så att jag måste hoppa av cykeln och slänga den i diket. Det är bättre om hunden redan från början lär sig att det inte är okej att stanna och nosa medan man cyklar. Kanske ett kommando kan stärka detta, till exempel cykla eller pedal. Givetvis måste man stanna någon gång och låta hunden kissa/bajsa om den behöver det, det brukar man oftast se själv på sin egen hund.

Det var en del att tänka på. Men nu är det bara att ge er ut i cykel-Sverige med era hundar. Glöm inte att ta med vatten till både dig själv och hunden, det är viktigt att dricka under varma sommardagar!

Vakthunden

Akta er för den stora farliga rottweilern som vaktar våran dörr! Skämt o sido, men hon är faktiskt hälften rottweiler, även om det bara syns på svansen, och ansiktet ibland.



Nu ska jag snart rasta hundarna lite innan pappa och jag ska ut och övningsköra. När jag kommer hem kommer det upp ett inlägg om att cykla med hund.

Kisserundan igår kväll

Igår kväll var det sjukt fint ute på ängen där vi bor med all dimma och röd himmel. Tyvärr lyckades inte min dåliga kamera fånga det vackra så bra, provade med alla inställningar som fanns i princip. Denna blev väl bäst i alla fall.




På grund av mörker-inställningar blir min kamera jätteseg. När jag tryckte på knappen låg Demsi lugnt och stilla nedanför trappen, men sen fick han syn på sin älskade fotboll..


Cykelcykel igen

Nu ska jag och Demsi ta och cykla en runda innan jag borstar honom. Sen bär det av på agilityträning, var ett tag sen nu.

Snygga tassar igen!

Nu har jag klippt Demsis tassar med, så snygg och stilig han blir när de är nyklippta!



Angående blodet (om det nu syns) så var det inte jag som var fruktansvärt dålig och klippte pulpan på en vit hund. Det var nämligen så att klon på "tummen" var helt böjd, han måste ha skadat den på något sätt. Så jag var helt enkelt tvungen att klippa av den där vecket var, den hängde redan löst till viss del.

Hur är era hundar att klippa klorna på?
Kajsa är jätteduktig och ligger stilla på sidan, ibland rycker hon lite med tassarna men det är för att hon är kittlig. Att klippa klorna på Demsi är en brottningsmatch, oftast måste jag ligga lite över honom för att han ska lugna ner sig och ligga stilla. De förra ägarna åkte till veterinären för att klippa klorna, och då blev han väl tvingad så antar att det hänger ihop med det. Chilla är ett rent helvete att klippa på. Efter att mamma (eller jag, kommer inte ihåg vem som klantade sig först) råkade klippa pulpan på henne så är det i princip omöjligt att få henne still utan att rycka och slita i tassarna. Förhoppningsvis blir det bättre en vacker dag.

HAHAHAHAHA

Det kom en störtskur och Demsi låg ute och tuggade på ben. Jag kollade i fönstret för att se hur han reagerade, han stod upp och blundade och bara skakade på sig hela tiden. Jag gick till dörren och ropade på honom, då började han springa mot mig men blundade typ för att inte få regnet i ögonen och sen stannade han ibland och det såg nästan ut som att han försökte springa runt det otäcka regnet. Tyvärr så hann jag inte få det på film, men gud vad jag skrattade!

Min lilla vattenrädda skithund ♥


Bild från igår.

Promenad-förstörare

Hur söt Chilla än är så är det INTE kul att gå ut och gå med henne. Jag vill att hunden ska gå bakom eller bredvid mig, och mamma också. Vi kämpar och kämpar men hon fattar aldrig, ska bara vara framför. Jag har försökt med allt jag kan komma på. Ge hemskt gärna tips, jag är desperat!



Uttråkad

Har precis duschat och sitter och väntar på att håret ska torka, sen blir det långpromenad med hundarna i det fina vädret.


Demsi tycker att jag är tråkig, han vill ju hitta på något!

Funderar på att klippa klorna och tasshåret på Demsi senare idag, det ser så fult ut med massa hår som sticker upp mellan tårna..


Berikning

Ikväll körde jag med lite berikning med Demsi eftersom jag tycker att han äter alldeles för snabbt, speciellt när de andra hundarna är hemma också. Jag gjorde mest enkla saker, som att kasta ut lite mat på gräsmattan, lägga ett långt stråk med mat och gömma under en matta. Svårare än så behöver det inte vara, ett jättebra sätt att aktivera hunden och låta den jobba för maten samt använda sitt goda luktsinne.

Sämst låt i klippet, men försök att stå ut. Jag tog den endast för att den hette "eat raw meat".


Åt andra hållet

Demsi och jag (Kajsa åkte till pappa i eftermiddags) har precis varit ute och gått samma runda som vi gick igår, fast åt andra hållet. Idag kom jag ihåg att ta tiden också, det tog ungefär 45 minuter, ganska lagom.

Jag glömde kameran, men här kommer lite dåliga mobilbilder på lillebrodern min!


Han fick gå lös hela tiden i skogen, han är faktiskt jättebra att ha lös, knappt ingen jakt alls i honom!


Det var gott att dricka lite när vi kom fram till ån.


Men lite läskigt att gå över. Jag tror Demsi knappt aldrig hade varit i kontakt med vatten förutom att dricka när han kom till oss.


Hittade några stadiga stockar att balansera på också. Jag tror att han stirrar på en pinne, haha!

När vi kom hem tänkte jag träna lite med honom, men han var inte alls med på noterna. Tydligen blev han trött av promenaden och av att hälsa på farmor. Det var bara att avbryta, får träna imorgon istället!


Cykeltur

Efter träningen cyklade jag en runda med dem. Har bara cyklat med båda två en gång förut i cirka 200 meter. Men det gick faktiskt mycket bättre än vad jag hade väntat mig. Demsi fick springa längst ut för annars ska Kajsa stanna och nosa hela tiden. De sprang på fint hela tiden, men i slutet blev Kajsa trött. Demsi ökade så fort jag hejade på lite men Kajsa bara tittade på mig med en blick som sa: "Men är du dum eller? Fortare än såhär går ju inte matte!"


När vi kom hem var Kajsa helt slut..


..medan Demsi var lika pigg som innan och undrade vad vi nu skulle hitta på.

Två på en gång

Jag började med att träna en i taget på att stanna kvar och sedan inkallning, för att förbereda för att kunna göra det med båda samtidigt. Det gick faktiskt jättebra, när jag kallade in den ena stannade den andra kvar. Men det kräver såklart mer träning för att det ska bli perfekt!

Tränade dem även på att den ena skulle sätta sig upp medan den andra låg kvar och tvärtom, det funkade också fint. Förutom att Demsi är jätteseg på att sätta sig upp från liggande, det får vi träna mera på.

Mellan turerna fick de leka en stund med varandra, som en slags belöning när de har lyckats!


Ganska häftig bild jag fick till där!

Träningsdags


Demsi tittar förväntasfullt på den svarta skålen som innehåller godis och undrar vad som ska hända härnäst


Av någon anledning gick Kajsa och satte sig under bordet som jag ställde godiset på?!

Utbildning

Godmorgon,

sitter och äter frukost och kikar runt lite på internet. Kollade lite på hundutbildningar som jag kan gå efter gymnasiet. Det kommer troligtvis bli Hundens Hus för min del. Man kan läsa på halvfart eller heltid, på heltid tar det två år. Jag tror att den finns i fyra olika städer, men för mig står det mellan Stockholm och Göteborg. Tyvärr finns det inget studiestöd för kursen, den kostar 75 000. Så det får bli att jobba och spara något år innan och sen troligtvis läsa på halvfart så att jag kan ha ett jobb vid sidan av också.

Jag längtar! Men i första hand längtar jag efter att börja på Helgesboskolans hundprofil i höst, det är något som jag har sett fram emot väldigt länge nu.

Nuläget i Högebo


Kajsa ligger ute och halvsover


Demsi ligger precis utanför dörren och ser sig omkring

Ursäkta dåliga genom-fönstret-mobilbilder.

Min fjärde "hund"

Jag tyckte att det var dags för en uppdatering av mitt lamm Birk som har synts i bloggen tidigare, här. Han är nu cirka två månader gammal. Min mamma och jag har hjälpts åt att mata honom, men nu får han ingen mjölk längre. Han har blivit en riktigt stor kille nu, kommit i målbrottet och allt, så roligt låter han! Birk är världens goaste lamm och kommer så fort man ropar, han följer efter vart man än går och står man bara still utan att klappa honom så krafsar han med klöven på mina ben.

Tyvärr så måste Birk gå till slakt när han blir tillräckligt stor för det. Om det hade varit en tacka hade vi behållit honom men nu går ju inte det, dessutom är han släkt med både mormor och morfars och min andra morbrors får också.





På promenad i hagen.



Galen idé

Jag har fått en ganska galen idé om nästa sak som jag vill lära hundarna. Nämligen att ha båda två liggandes som på platsliggning och sedan kalla in endast EN av dem. Men jag har gett mig den på att det ska gå (finns säkert mååånga som redan kan göra det med sina hundar).

Jag tänkte att jag skulle fundera igenom det hela lite till och sedan börja träna det imorgon. Man får ju börja på väldigt kort avstånd så att man kan stoppa den hunden som ska ligga kvar. Det svåraste blir nog att kalla in Kajsa och få Demsi att stanna kvar. Men ingenting är omöjligt!


Kanske kan Chilla också få vara med när de äldre hundarna har lärt sig det?

Kluring

Jag skulle vilja har något mer sånt här "spel" till hundarna där de verkligen måste tänka till för att få tag i godiset. Tyvärr är de hyffsat dyra. Man kanske skulle ta och tänka till lite och bygga ett eget? Får fundera lite på det.. Ge gärna tips!

Kajsa med det enda spelet vi har, tror att jag köpte det på en agilitytävling när hon var valp, så det är alldeles för lätt för den gamla damen nu!

Dålig stil

Det har varit minst sagt dött här ett tag nu, men jag ska bättra mig igen.

Jag är ensam hemma, nästan i alla fall. Demsi och Kajsa gör mig såklart sällskap. Idag när jag var ute och gick med dem så hittade jag en runda, ååh vad glad jag blev, som jag har letat!


Har tyvärr inga nya bilder, men jag är ganska säker på att denna är ovisad.

Poem

En bästa vän

Någon som ger värme
när det är kallt
Någon som följer överallt

Någon som är där och tröstar
när livet känns hårt
Någon som inte tycker att något är för svårt

Någon att lita på
när andra bara sviker
Någon som alltid hör dig när du skriker

Någon att leka med
som alltid finns där
Någon som föralltid håller dig kär

Det är vad du får av en hund



När man känner för att läsa men inte hittar någon bok, då får man helt enkelt sätta egna ord på pappret.




Hitta rätt hundras för dig

Jag hittade nyss en ganska bra sida om man ska skaffa hund och inte vet vilken ras man vill ha, eller bara vill ha lite grundfakta om någon ras! Tyvärr så finns det inte med så många olika raser, men en del i alla fall.. Man kan kryssa i olika egenskaper och sånt som man vill att hunden ska ha. Jag fick golden, passar ju perfekt eftersom jag faktiskt har två stycken! Klicka här för att kika in och hitta den perfekta hundrasen för dig!



Engelsk mastiff

Idag var pappa och jag på hästhoppningstävling och då träffade vi några engelska mastiffer. Unghunden som var nio månader vägde 70 kilo, herregud säger jag bara! De vuxna kommer jag inte ihåh hur mycket det vägde men det var ju mer i alla fall. De hade tre stycken och tre mopsar, och alla hundarna bodde inne. De fick torka av väggar och golv eftersom det flög dreggel överallt när de skakade på sig.

Tänk när en sådan stor hund drar iväg med en, då har man ju inte en chans! Och folk säger att mina hundar är stora? jaja..


Engelsk mastiff

Stärka självförtroendet



En presenning att gå över/ligga på, en stege att gå över och lite aluminiumfolie på en träskiva att gå över/ligga på kan göra hundens självförtroende bättre!

Slickslick





Haha hur lyckas man?!

Modig-bana

Jag har gjort en liten modig-bana till hundarna, främst till Demsi för han är så lättskrämd. Jag tvingade pappa att filma lite så ska se om jag kan klippa ihop det, annars får jag väl ta en och en..


På presenningen, stavas det så?

Jag tror att det är ett bra sätt att ge en hund bättre självförtroende! Demsi var väldigt rädd för saker när han kom till oss, men det har blivit mycket bättre sen vi började träna agility.

Studenten

Idag har vi firat min käre storebror Gustav som har tagit studenten! Jag längtar såå tills jag och Demsi tar studenten nu, men det är ju ett tag kvar..
Inatt sover jag inte hemma, kommer sakna "lille" Demsi i sängen.
Random bild

Sista raserna på listan..

Jämthund
Grupp 5 - Spetsar och raser av urhundstyp



Mudi
Grupp 1 - Vall-, boskaps- och herdehundar



Saluki
Grupp 10 - Vinthundar




Det kommer säkert komma till fler på den här listan, men det var de sista för tillfället.

Demsi-mys

En helt vanlig dag när jag sitter vid datorn i sängen ser det ut såhär:



Musik och en Demsi så är allt som det ska!

Världens bästa..?

Det är de här två!


Jag älskar er så otroligt mycket!

Tänk om jag inte hade lyckats tjata till mig Kajsa när jag var 11, om jag inte hade haft världens snällaste pappa och världens bästa övertalningsförmåga. Då hade jag inte haft någon hund alls nu och mitt liv hade sett HELT annorlunda ut. Är så sjukt glad att jag har er!

Min första pokal!


KM resultat


Small
1. Laura & Dixie
2. Julia & Alba
3. Jenny & Toyo


Medium
1. Jens & Cindy
2. Christine & Teddy
3. Emelie & Leo


Large
1. Camilla & Alpha
2. Jossan & Milton
3. Emma & Kajsa

KM

Nu ska jag alldeles snart åka iväg på KM i agility. Jag ska försöka få det på film så lägger jag upp det när jag kommer hem ikväll.

Önska mig lycka till!

Innan de föddes?

"Vilket är ditt ursprungliga ansikte,
det som du hade
innan dina föräldrar
föddes?"



Hund-shopping

Idag efter skolan gick jag till djuraffären för jag skulle köpa ett tvillingkoppel och en godisväska. Tvillingkopplet var jättedyrt så jag ska skicka efter det istället, och nu ångrar jag köpet av godisväskan. Det fanns bara gul och grön så jag tog en grön, men nu ser jag att jag kunde ha skickat efter en snyggare. Kanske köper en till, det kan aldrig vara fel att ha en extra! Jag köpte massa hundkex också, och något nytt godis jag hittade, men det var dyrt..


Helt klart snyggare än den skiten jag köpte!

Vilse i skogen

Jag har ju precis flyttat. Förgäves har jag försökt att hitta skogsRUNDOR att gå, sådana som man slipper vända på. Jag har försökt och försökt och gått och gått och jag har varit vilse massor av gånger. Och varje gång jag har varit vilse har det blivit värre och värre. Idag var jag så vilse så jag hade inte en blekaste om vilket håll jag borde gå åt, jag bara gick mitt i skogen och storlipade. Det löste sig i alla fall tillslut när jag följde en taggtråd jättelänge och sen fick se ljuset från vägen, men jag var riktigt orolig.

Det var SISTA gången jag försökte hitta en runda, nu får jag acceptera dessa tråkiga vända-vägar..




Banvandring

Köpte denna lilla boken idag på tävlingen, den innehåller 61 olika agilitybanor ritade av domare från sju olika länder. Boken kostar 50 kronor och summan går oavkortat till Svenska Agilitylandslaget. Så man gör ett jäkligt bra inköp samtidigt som man stödjer svensk agility, tummen upp för det!


Oups

Herregud! Jag kom just på att jag glömde Kajsas födelsedag igår, tänkte liksom inte på datumet då.. Stackars Kajsa, hon fick ju inget paket på sin 6 årsdag!

Grattis i efterskott i alla fall älskling! ♥



Nationaldagen

Idag är det ju nationaldagen så nu ska vi iväg på någon parad men hundarna. Det är avslutning på både Demsis och Chillas kurs, och Kajsa får såklart följa med också.


Tävlingen i Växjö

Nu har jag precis kommit hem från tävlingen. Jag är faktiskt jättenöjd. I agilityn tog hon alla kontaktfält och så, men hon rev ett hinder så det blev fem fel men bra tid. Och i hoppen var det också bra tid men fem fel. Men jag är glad att hon höll farten trots värmen! Tyvärr glömde jag att be någon filma när jag körde, så kan det gå!


Kajsa på våran plats i skuggan, och Lisa och Jackie i bakgrunden.


Emelie och Leo.


Söta Jackie!

Sen blev jag lite uttråkad så jag tog massa bilder på Kajsa.






Det är så lätt att ha med sig Kajsa för hon bara lägger sig och sover!


Kajsa vill gärna ha lite av majsbågarna som tjejen där borta äter..


HAHAHAHA!



Sen tog jag lite bilder på banan också.


Flygande cocker.




Och en avslutande bild på Jackie!




Växjö

Nu ska jag faktiskt gå och lägga mig för imorgon är det tävling i Växjö med Kajsa. Vi åker tjugo över sex så jag måste gå upp vid fyra för att hinna rasta Kajsa innan, usch!


Hittade en gammal fin bild på söte.

Nackspärr

När jag hittade Chilla låg hon såhär och sov:


Ja Chilla, det ser ju jätteskönt ut..

En helt vanlig agilityträning

Kajsa och jag kör samma bana, inte perfekt men hyfsat bra åtminstone..


Banbyggaren himself

Jens med sin cocker Cindy kör en bana som han själv har byggt, på cirka 30 hinder! Oh my god. Men han lyckades ju bra förutom att ett hinder föll som plockepinn!


Marmaduke

I augusti kommer det ut en ny film med en hund i huvudrollen, Marmaduke eller Mitt liv som hund, som den heter på svenska.


NBK


Såhär trevligt ser det ut när vi tränar agility!

Agility

Godmorgon,
Idag blir det agilityträning med Kajsa, och sen åker hon och jag till mamma efter det skulle jag tro.

Jag håller på att lära Demsi buga, så om jag hinner kommer det ett litet klipp på det senare idag.


Det är så tråkigt att blogga när man inte är hemma, för då finns det inga nya fräscha bilder..

Sista gången

Idag har jag varit på grundkursen med Demsi, det var sista gången. På söndag är det avslutning men då är jag på agilitytävling med Kajsa i Växjö. Det gick bra idag, han är så följsam och fin så. Sen visade de alla momenten i Lydnadsklass 1. Jag kommer ju inte kunna gå någon mer kurs efter som jag börjar på Helgesbo i höst, men jag ska försöka träna själv!


Såhär trött var Demsi på vägen hem

Det syns inte så bra, men han brukar aldrig lägga sig ner eller ens vila huvudet i bilen, men idag slog till och med ögonen nästan igen och han riktigt hängde med huvudet på ryggstödet. (Handdukarna är där för att Demsi dreglar ner hela bilen annars).

Kajsa har gått Linnéa-lunken med pappa ikväll, hon hade visst skött sig jättebra. Duktiga hundar vi har!

Trångt och mysigt!

Inatt har det varit trångt i min stora säng kan jag lova! När jag gick och la mig var Demsi (som brukar ligga i sängen) nere, och Kajsa såg så finurlig ut så hon fick komma upp i sängen. Sen kom ju såklart Demsi upp och skulle också ligga där! Och Kajsa som ska ligga så nära hon bara kan och trängas. Men det var mysigt också. ♥


Jag är i skolan så det får bli en gammal bild.

RSS 2.0