Klicker

Idag har det blivit mycket klickerträning. Jag har klickat in Demsi och försökte även lära honom "putt" som jag trodde var ett lätt trick eftersom Kajsa lärde sig det så snabbt.. Men det visade sig vara mycket svårare för Demsi som inte har fattat det där med egentänkandet när man använder klicker. Han hade bara fokus på mig och sket i bollen. Jag började med att klicka när han bara tittade på bollen, när han hade fattat det avbröt vi, det får inte bli för mycket i början så att han tröttnar.

Kajsa började jag lära att dra av strumpan. Först lade jag bara strumpan på golvet och när hon satte nosen på den fick hon klick. Sedan gjorde jag det svårare, hon fick bara klick när hon lyfte upp strumpan. När hon hade fattat det satte jag på mig strumpan men lät den hänga löst längst ut. Nu fick Kajsa klick när hon satte nosen på min fot. När hon hade fattat det hade hon väldigt svårt att gå vidare till att ta den i munnen. Hon började göra alla sina favorittrick istället för att se om det dög för mig, haha! Tillslut visade jag henne att hon skulle ta strumpan i munnen och då fattade hon och drog till litegrann, så nu är det inte mycket kvar innan hon kan hjälpa mig av med strumporna!

Jag tycker att klicker är ett jättebra träningssätt som är väldigt roligt och givande för hundarna då de får tänka mycket själva. För att lära mig att använda klickern på rätt sätt har jag gått på en klickerföreläsning med Monica Hillman och läst boken Din hund en lydig hund: med shaping/klickerträning av Anders Hallgren.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0